sobota, 30. april 2016

Pozdravček.

Pri objavljanju res nisem pridna. Saj veliko naredim, tudi hitro poslikam, a za objavo... No ne bom iskala izgovorov... Danes sem si vzela čas in se odločila da naredim tole objavo. :)

Predstavila vam bom mojo sanjsko sobo, v katero najraje zahajam, kjer se sprostim, uživam...Mislim da za nas ustvarjalke je popolnoma jasno, da je to ustvarjalnica.
Moja stara ustvarjalnica je bila dokaj prostorna, a želja po lepši in večji je bila pred leti skoraj nedosegljiva. No, sanjati je dobro, kajne? In sanje mogoče le kdaj postanejo resničnost? Zame so, ko sva se z možem pred leti odločila za gradnjo nove hiše, predvsem zaradi lažjega bivanja in življenja z najinim Ožbejem.
V hišo smo se vselili pred dobrim letom in se sprašujete katera soba je bila prva narejena? Seveda, USTVARJALNICA. Le ta je v mansardnem delu, kjer sta bili dve sobi popolnoma prazni. Soba v kateri nastajajo moje umetnije je velika kar približno 5m X 5m. Sobo sva razdelila na polovico, s pultom. Na eni strani kraljuje moj mož, na drugi pa jaz. Omare so vse delo mojega pridnega moža.

Tisti ki me poznate, dobro veste da polovico mojega življenja nekaj urejam, organiziram in pospravljam. Preprosto ne maram kaosa, stvari imam rada urejene na praktičen način. Sobo sem v tem času že večkrat nekoliko preuredila (mislim da tudi ne zadnjič), trenutno stanje pa si oglejte na spodnjih fotografijah.
 Takole imam pospravljene scrapbook papirje.

 Predalnik v katerem so papirji. Na njem pa spomin  na mojega atija in mamico (harmonika s katero je ati igral na več kot 300 ohcetih in rožica katero mi je mami podarila). Žal te sobe ne bosta nikoli videla.:(
Nedavno sva z Zvonko nakupovali v Ikei, kjer je za nas ustvarjalke kar nekaj praktičnih drobnarij. Škarje so sedaj praktično pospravljene na magnetni plošči. Svinčniki v lončku za lončnice. V ozadju pa moja priljubljena zbirka spectrum noir markerjev, ki so me povsem prevzeli in distress markerje le še redko vzamem v roke. Za distress markerje sem kar sama naredila "omarico", da so lepo pospravljeni. Narezala sem sive cevi za elektriko, jih prilepila z vročo pištolo skupaj in vse skupaj postavila v belo škatlo.


Predalnike za vijake sem kupila v Merkurju in jih prebarvala z belo barvo. V teh predalčkih shranjujem perle in druge drobnarije. Desno imam zložene mape, kjer imam zbirko odtisov štampiljk, izrezov, razlago raznih tehnik... Na pultu pa vidite izkupiček tega tedna. Kot vidite sem bila res pridna. Enkrat v prihodnjosti vam jih pobliže predstavim :).
Rožice imam pospravljene v plastičnih zabojčkih, narejene voščilnice pa lepo shranjene v mapah. Nekaj podarjenih izdelkov mojih prijateljic krasijo poličko. Na pultu pa moja elektronska živalca, katera mi pomaga pri marsikaterem izdelku.
Tu je omara s CD-ji v katerem so moje štampiljke. Na le te sem nora in še enkrat nora. Na omari še ne uporabljen bind it all (kar ne morem se lotiti te zadeve). Na nasprotni strani pa moj big shoot in mape v katerih so šablone.
Šivalni stroj le redkokdaj uporabim. Poleg njega pa sta še dva predalnkia in zgoraj nekaj Ikeinih posodic, ki so "priznam" bolj za okras.

 Takole imam zložene trakove. Po barvi. Se mi zdi da je to zelo praktično, vsaj meni.

 Štance imam kar v predalu. Le nekaj priljubljenih Martha Stewart imam na Ikeinem "obešalniku".

Tole omaro pa sem pred kratkim dodala. Ideja je Zvonkina. Hvala, Zvonka. Je pa Ikeina plastična omara za čevlje. V njej imam pospravljene papirje. Z rožicami sem označila katera barva je v predalniku.

Tako. Sem bila izčrpna, kajne. No to je za vse nazaj. :)
Obljubila ne bom, se bom pa potrudila da bodo moje objave bolj pogoste.
Hvala vsem, ki ste si vzeli čas in tole moje dolgovezenje prebrali. Hvala pa tudi za morebitne komentarje.
Lep večer. Marija

13 komentarjev:

Tanja E. pravi ...

Marija, pozdravljena, tole je res sanjska soba in ta pridevnik sanjska pokriva vse, kar bi želela povedati:), Zelo mi je všeč, lepo in srčno pa si namenila tudi prostor mamini rožici in atijevi harmoniki. Uživaj na polno, verjamem, da tako ali tako že, lp, T.

Zvonka pravi ...

Ustvarjalnica z veliko začetnico, ki bi jo bila vesela vsaka ustvarjalka. In ker sem jo že videla v živo, vem da je res vse tako lepo in prostorno. Veliko dobrih idej za spravilo ustvarjalnih pripomočkov in vse je zelo pregledno. Uživaj v njej in v ustvarjanju.

Marjeta pravi ...

Tako rekoč RAJ NA ZEMLJI je tale tvoja ustvarjalnica.

Janja pravi ...

Čudovita ustvarjalnica. V njej je vse pregledno in lepo urejeno, kar mi je zelo všeč :). Uživaj! Lp

Vladuška pravi ...

Čudovito ustvarjalnico imaš in meni so zelo všeč ti številni predali v katerih je res mogoče imeti red in pa toliko delovnega pulta. Tako lahko res imaš vse pri roki in tudi lepo pospravljeno. Uživaj v svoji ustvarjalnici kolikor se le da.

Andreja L. pravi ...

Lep ustvarjalni kotiček imaš :-))

Andreja L. pravi ...

Lep ustvarjalni kotiček imaš :-))

Helena pravi ...

Ojoj, kakšno super ustvarjalnico imaš! Všeč so mi vsi predali, škatle, omare, kjer imaš res vse lepo in krasno pospravljeno. Uživaj in veselo ustvarjaj!

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Čudovita ustvarjalnica le kaj vse se tam te dni dogaja. Upam,da nam kmalu kaj pokažeš. Lp Tamara

Vanči Ustvarja pravi ...

lepa in urejena ustvarjalnica :)

Ursy pravi ...

Wow, res lepa ustvarjalna sobica. Želela bi te nekaj vprašati pa te prosim če se lahko pofočkaš na moj mail: ursus.sarah@gmail.com. Hvala. Lp Urška

Cvetoči travnik pravi ...

Oooo madonca Marija, zdej sem pa skoraj na r.t padla:), saj mi je Zvonka že pokazala ta tvoj raj na slikah, ampak sedaj ko te pa še poznam - bolje, pa ne vem, če ti nism kr mal fouš:))). Pri taki ustvarjalnici ti tako lenariš in ne objavljaš, sram te bodi:))) - takoj moraš popraviti. Pa še moža mi lahko posodiš za kakšen dan ali dva:)))). En lep pozdrav v tvoj raj ti pošiljam, Andreja

Marija pravi ...

Hoj, Andreja povabljena da si jo v živo ogledaš in da poklepetava v živo. Saj kar pridno delam v sobici, samo pri objavah sem pa res lena. Pa saj se bom popravila.
Moža pa res lahko samo pohvalim, vse bi naredil zame...

BARVE JESENI V ŠKATLICI PRESENEČENJA

Mi smo ponovno parkirani v bolnišnični postelji...Naš Ožbej res poskrbi za pestro dogajanje v našem življenju. Tako sem se bila primorana ma...