sobota, 25. november 2017

HARMONIKA ....MOJE VESELJE

V kolikor ste prebrale moj opis, potem že veste da sem strastna poslušalka narodnozabavne glasbe, kar sem podedovala po atiju. Že skoraj 4 leta je minilo odkar nas je ati zapustil. Poleg nepozabnih lepih spominov, je zapustil dve zelo veliki dragocenosti. Svoji harmoniki. Na ti dve je igral mnogim parom na porokah in razveseljeval ob rojstnih dnevih. Ob njegovem takratnem 75. rojstnem dnevu je nastala spodnja voščilnica. Kljub temu da sem jo že objavila pred leti v mojem albumu, jo pakžem sedaj še tu - zdi se mi da paše k tej objavi.
Letos septembra pa je je praznoval moj brat svoj 50. rojstni dan. Poleg preproste dvojne kuverte sem njega in vse zbrane presenetila z igranjem na atijevo harmoniko. Skrivaj sem se je učila kar celo leto. Presenečenje je uspelo v polno in dobila sem še večji zagon za nadaljnje učenje frajtonarce. Prilagam eno slikico igranja in izdelave dvojne kuverte.
Dvojno kuverto prijavljam k galeriji najlepšega para - mesec november.
http://www.najlepsi-par.si/galerija-meseca-novembra-2/


4 komentarji:

Mojca BOŽIČ pravi ...

Oooo tebe pa poznam....ja končno si pripopala svojo faco gor...tako bomo vsaj vedele s kom se "pogovarjamo"!!!....Očitno je na srečanju zaleglo, da smo malo obirale vse tiste , ki imajo svoje profile skrite.
Zdaj pa harmonika....o mati mila kako je bilo to lepo darilo...moje četrto dete je navdušen harmonikaš in za tole "bi ubijal", če bi znala kaj takega skup spravit. Vse čestitke za tole. Čestitke tudi tvojemu bratu...za prvih 50. Lepa kuverta in tvoje igranje verjamem da je presenetilo marsikoga, če je bilo učenje skrivnost.

Helena pravi ...

A zato imajo zdaj nekatere obraze :) Super!
Marija, tista, nastala pred leti za, žal sedaj že umrlega, očeta je prekrasna in prava mini harmonika. Tudi voščilo je nekaj posebnega.
Lepo te je videti, kako razteguješ harmoniko. Verjamem, da si navdušila.
Kuverta-voščilnica za brata je zelo lepa.

oldpunca pravi ...

Po tem, ko sem te spoznala v živo, je lepo spoznati tudi tvoj blog in ustvarjanje. :-) Hvala za obisk pri meni. In vse čestitke za učenje igranja na harmoniko. Mene je spremljala šest let v nižji glasbeni šoli, od takrat pa je nisem več vzela v roke. :-)

Andreja L. pravi ...

ooo kako lepo ... harmoniko igraš :-)) Krasen par sta! Voščilnica s harmoniko pa čudovita.

BARVE JESENI V ŠKATLICI PRESENEČENJA

Mi smo ponovno parkirani v bolnišnični postelji...Naš Ožbej res poskrbi za pestro dogajanje v našem življenju. Tako sem se bila primorana ma...